2.7 Fødevarer IV

Opgave 2.7

 

Mennesket har nok altid spist kød, men aldrig så meget som vi gør i dag. Hvordan kan man skære ned på kødforbruget? Hvad er et passende kødforbrug og hvorfor?

[ff]

Beskriv hvad der vil ske, hvis alle droppede kødet hjemme hos dig selv?  Undersøg hvilke alternative fødevarer der indeholder tilstrækkelige mængder af f.eks. protein, og som kan overtage det traditionelle køds rolle på de danske middagsborde.

[ff]

Find ud af hvad I smider ud hjemme hos jer og hvorfor? Hvordan kan man minimere madspildet? Ligger ansvaret udelukkende hos jeres familie? Hvordan vil det påvirke det samlede PPP?

[ab]

Fødevarer IV

 

Kød fremstår som den helt store synder, når det kommer til fødevareforbruget, men en anden vigtig ting skal også nævnes. Hver person i en helt almindelig familie smider nemlig 57 kg mad ud om året. Det lyder nærmest uvirkeligt, men sådan ser gennemsnitstallene ud.

 

Det er dog sådan, at 6 pct. af de danske forbrugere aldrig smider mad ud og at 18 pct. kun gør det en gang om måneden. Selvfølgelig er der noget mad, der kan blive for gammelt, men det behøver ikke at være noget nær en 1/4 af den mad, vi køber.

 

Så efter at Familien Almindelig er begyndt at tænke cirkulært, er de også kommet de fire gange 57 kg. madspild til livs. Egentlig kræver det bare, at mor, far, datter og søn tænker sig om, når de køber ind og husker at spise rester.

 

Det burde være lige til!

 

 

MADSPILD I TAL PR. PERSON (DK)

 

Husstand med:

1 person: 98,8 kg

2 personer: 65 kg

3 personer: 67,6 kg

4 personer: 57,2 kg

 5 personer: 46,8 kg

6 personer og derudover: 52 kg

CIRKULÆR ØKONOMI

af MutualKnowledge

© Copyright. free to circulate.

KONTAKT INFO:

 

Institut for Planlægning

Aalborg Universitet, København

A. C. Meyers Vænge 15

2450 København SV

Email: msjo@plan.aau.dk