2.11Reparation

 

Opgave 2.11 

 

Lav en oversigt over hvilke former for elektronik, I har hjemme hos dig. Tilføj nogle kommentarer om  funktion og nødvendighed. Bruges de alle sammen? Find ud af hvor de er fremstillet og hvilke ressourcer, der er blevet anvendt i produktionen?

[abc]

Undersøg hvordan prisen for elektronik er sammensat. Eksempelvis lægges der 25 pct. moms på fra den danske stats side. Det vil sige, at staten tjener 1.000 kr. ved salget af en computer til 5.000 kr. Men hvad tjener fabriksarbejderen, producenten, detailhandlen mv.?

[ab]

Hvordan ser den internationale arbejdsdeling ud i forhold til udgifter og indtægter ved produktion og salg af elektroniske produkter?

[ab]

Elektronik III (reparation)

 

Som vi har set det, går Familie Almindeligs beslutning om at indtræde i det cirkulære samfund i fuldstændig modsatte retning af, hvad alle andre almindelige familier gør og har gjort.

 

Men nogen skal jo gå forrest.

 

Først besluttede Familien Almindelig sig for at klare sig med den elektronik, de allerede havde i huset. Det vil sige ikke flere nye ting og derfor ikke mere potentielt affald.

 

Derefter besluttede familien sig for at forsøge at reparere det, der gik i stykker. Desværre viste det sig hurtigt, at de løb ind i problemer med en af husets tablets, der ved et uheld faldt på gulvet og fik ødelagt glasset.

 

Elgiganten ville gerne reparere tabletten, men til en pris der var højere end for en ny. Reparation kan ikke betale sig, var beskeden.