2.13 Lån og leje

 

Opgave 2.13

 

Forestil dig et møde hos Apple hvor man beslutter, at levetiden på deres seneste nye gadget kun skal være et år. Hvilke argumenter kommer der på bordet?

[abc]

Beskriv hvordan de fire former for planlagt forældelse påvirker din hverdag? Hvad kan man gøre for at modarbejde denne tendens?

[abc] & [ff]

Er det muligt at skabe økonomiske incitamenter hos de store teknologikoncerner, så de finder det rentabelt at producere teknologi med længere holdbarhed? Hvilke internationale organisationer kan hjælpe med en sådan udvikling?

[ab]

Hvis flere og flere insisterer på at få repareret deres elektroniske apparater, hvilken betydning vil det have for lokal jobskabelse?

[ab]

Elektronik V (leje, lån og kvaliteten ved det brugte)

 

Man kan naturligvis ikke blive ved med at reparere gammel elektronik, så Familien Almindelig besluttede sig for at gøre to ting, hvis der skal købes nyt.

 

(i) Låne eller leje de produkter som ikke bruges hele tiden. Det kan være den skruemaskine og hækkeklipper, som naboen ejer, eller større ting i det lokale byggemarked. Familien Almindelig er i forvejen storforbruger, når det kommer til biblioteket, hvor de hver uge henter film, spil og naturligvis bøger. Så tanken om at låne er ikke fjern.

 

(ii) Hvis familien absolut skal købe nyt, vil de først se efter brugte ting. De er nemlig blevet overbevist om, at eksempelvis nogle brugte computere er af højere kvalitet end nye computere. Så hvorfor ikke købe noget som allerede er gennemprøvet, og som stadig fungerer?

 

Læs evt. >>> Hvem skal reparere vores produkter?