2.16 Tøjforbrug

 

 

 

 

Opgave 2.16

 

Prøv at lave samme øvelse med tøjet som Familien Almindelig hjemme hos dig selv og prøv at komme det nærmere, hvorfor I (hvis I har) har alt for meget? Hvilken betydning har det for privatøkonomien samt det simple økonomiske kredsløb.

 

Hvor meget vil I tro, at I kan skære ned?

[abc]

Tekstiler II (tøj hos Familien Almindelig)

 

I Danmark køber vi mere tøj end før. Kvinder køber gennemsnitligt tøj for 5.680 kr. om året, og mænd for 3.660 kr. På 10 år er kvinders tøjindkøb steget med 690 kr. og mænds med 950 kr. Årsagen til, at far og søn haler ind på mor og datter, kan tilskrives reklamernes øgede fokus på at få mænd til at bruge flere penge på mode. Det er derfor svært at påstå, at det har noget med behov at gøre.

 

Familien Almindelig køber hvert år 64 kg. tøj. Igen er det et forbrug, der er alt for højt i forhold til tilgængeligheden af ressourcer i verden. Derfor satte familien sig ned en eftermiddag og talte om deres tøjvaner. Alle havde på fornemmelsen, at der var noget af deres tøj, de ikke gik med.

 

Sammen gennemgik de husets kommoder og tøjskabe. Herefter afleverede de alt det tøj, de aldrig brugte, til genbrug. Det var der andre, der kunne få glæde af, i stedet for at de skulle købe nyt.