3.8 KnowledgeCotton Apparel II

KnowledgeCotton Apparel II

 

KnowledgeCotton Apparel ønsker at designe og skabe holdbart tøj i kvalitetsmaterialer med et tidløst design. Udgangspunktet for deres produktion har siden slutningen af 1980erne været økologisk bomuld, hvilket i sig selv gør virksomheden særegen. Kun 1 pct. af den bomuld, der produceres i verden, i dag er økologisk.

 

Ud over miljømæssig bæredygtighed er social bæredygtighed vigtig for KnowledgeCotton Apparel. 170 millioner børn er på verdensplan involveret i arbejdsprocesser, som de pga. deres fysiske formåen er for små til at udføre. KnowledgeCotton Apparels sociale hensyn er derfor knyttet til tekstilarbejdernes arbejdsvilkår, og om de får tilstrækkeligt i løn til at brødføde deres familier. Filosofien er, at børn skal have lov til at være børn, og at det kun kan lade sig gøre, hvis familien kan klare sig, uden at børnene arbejder. >>>

>>> Langt den største del af KnowledgeCotton Apparels produktion foregår i Tyrkiet og Indien. Baseret på internationale miljø- og CSR-registre rangerer begge lande på middel til høj inden for risikovurderingen i forhold til korruption.

 

Knowledge Cotton Apparel ser deres leverandører som samarbejdspartnere, hvilket er grundlag for en løbende evaluering og indsigt i arbejdsprocesserne. Herved opnås viden om leverandørernes miljøpåvirkning, produktions- og arbejdsforhold, gennemsigtighed og kvalitet. Leverandørernes egne initiativer og løbende projekter, som forbedrer produktionsforhold, vægtes højt.

 

Fakta

 

I produktionen af økologisk bomuld benyttes der 91 pct. mindre vand og 63 pct. mindre energi end ved konventionelt dyrket bomuld. GMO samt miljø- og helbredsmæssige farlige kemikalier (pesticider, insekticider mv) indgår heller ikke i dyrkningen.